Reprezentacja Warsztatu Terapii Zajęciowej w Ryjewie

Zwycięstwo tenisistów WTZ w Ryjewie

Pierwsze miejsce w Kociewsko-Powiślańskich Potyczkach Ping-pongowych zajęli niepełnosprawni tenisiści z Warsztatu Terapii Zajęciowej w Ryjewie prowadzonego przez Stowarzyszenie Pomocy Społecznej „Słoneczne Wzgórze”. Turniej odbył się w Pelplinie.

Na najwyższym stopniu podium stanęła drużyna w składzie Andrzej Cylke, Marek Jendrzejewski, Piotr Koński, Roman Leszek i Patrycja Zwierzyńska. Opiekunem tenisistów podczas zawodów był Tomasz Chojnacki. W turnieju w Pelplinie uczestniczyło 9 drużyn z Kociewia i Powiśla. Zwycięstwo tenisistów z WTZ w Ryjewie nie jest niespodzianką. Mają oni na swoim koncie wiele sukcesów, w tym w turniejach, które były organizowane w ramach Pomorskiej Ligi Tenisa Stołowego Osób Niepełnosprawnych. Roman Leszek był zwycięzcą ligi w sezonie, który zakończył się w 2019 roku. Często uczestniczy w zawodach zarówno na szczeblu lokalnym, jak i ogólnopolskim. Brał między innymi udział w Ogólnopolskich Letnich Igrzyskach Olimpiad Specjalnych, a także w Europejskich Letnich Igrzyskach Olimpiad Specjalnych.

(op)

Zdjęcia: WTZ Ryjewo