poniedziałek 19 Sie 2019
header02
header03

WTZ ZAPRASZA NA PRZEDŚWIĄTECZNY KIERMASZ

Niepowtarzalna okazja kupienia wyjątkowych, ręcznie wykonanych i tanich ozdób świątecznych pojawi się 5 i 6 kwietnia w Centrum Handlowym „Liwa" w Kwidzynie. Wszystko za sprawą przedświątecznych kiermaszów wielkanocnych organizowanych przez kwidzyński Warsztat Terapii Zajęciowej, z siedzibą w Górkach.

Wszystkie wyroby zostały wykonane podczas zajęć prowadzonych dla niepełnosprawnych mieszkańców powiatu kwidzyńskiego. Współorganizatorzy kiermaszów to Centrum Handlowe „Liwa” oraz Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Janusza Korczaka.

– Kolejny rok współpracujemy z Centrum Handlowym „Liwa”, które nieodpłatnie otwiera dla nas drzwi. Każdy kto kupuje ozdoby wykonane w naszym warsztacie wspiera rehabilitację osób niepełnosprawnych. Kiermasz to dla nas także znakomita okazja do promocji naszego warsztatu i możliwość przedstawienia mieszkańcom miasta i powiatu naszej oferty – podkreśla Bogdan Muchowski, kierownik Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kwidzynie, z siedzibą w Górkach.

Stoiska ze świątecznymi ozdobami będą dostępne w Centrum Handlowym „Liwa” w Kwidzynie 5 kwietnia (piątek), w godz. 13:00-17:00 oraz 6 kwietnia (sobota), w godz. 10:00-14:00.