sobota 20 Sie 2022
header02
header03

ŚWIĄTECZNY KIERMASZ POTRWA TYDZIEŃ DŁUŻEJ

Tydzień dłużej potrwa świąteczny kiermasz zorganizowany w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Górkach. Z uwagi na duże zainteresowanie ozdoby świąteczne będzie można kupić w kolejnym tygodniu, w dniach od 13 do 17 grudnia, w godz. od 7:30 do 14:30.

Kiermasz odbywa się w zabytkowym dworku, który jest siedzibą warsztatu. Dworek znajduje się w sąsiedztwie Kwidzyńskiego Parku Przemysłowo-Technologicznego. Dochód ze sprzedaży wszystkich wyrobów przeznaczony zostanie w całości na rehabilitację społeczną i zawodową niepełnosprawnych uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach. Wszystkie wyroby powstały podczas zajęć terapeutycznych prowadzonych dla dorosłych, niepełnosprawnych mieszkańców powiatu kwidzyńskiego. Z powodu zagrożenia koronawirusem już drugi rok kiermasz ma inny charakter niż poprzednie i odbywa się w siedzibie warsztatu, a nie jak wcześniej w galeriach handlowych. Zakupy w warsztacie odbywają się z zachowaniem reżimu sanitarnego. Do budynku można wejść tylko w maseczce i po dezynfekcji rąk. Osoby zainteresowane zakupem świątecznych ozdób mogą kontaktować się telefonicznie dzwoniąc pod numer 55 279 35 64 lub za pomocą poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..