Piknik rodzinny w WTZ

Uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach bawili się wraz ze swoimi rodzinami podczas pikniku, który odbył się w zabytkowym dworku. Pałacyk jest siedzibą warsztatu, prowadzonego przez Fundację „Misericordia”. Uczestników pikniku powitała Anna Kowalska, kierowniczka Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach. W spotkaniu uczestniczyli między innymi Kazimierz Gorlewicz, prezes Fundacji „Misericordia” oraz Bogdan Muchowski, wiceprzewodniczący Rady Fundacji „Misericordia”. Na spotkanie przybył także prof. Grzegorz Lewicki z Uniwersytetu Jagielońskiego, który wspiera działania prowadzone w warsztacie. Uczestnicy pracowni artystycznej, kierowanej przez Joannę Postawę-Wolnik, przygotowali dla gości występ artystyczny. Nie zabrakło słodkiego poczęstunku oraz grillowanych kiełbasek. Były także gry i zabawy, w tym wyjątkowy turniej warcabowy podczas którego uczestnicy warsztatu zmierzyli się ze swoimi rodzinami.