Zostań uczestnikiem

Jeśli ukończyłeś 18 lat, jesteś osobą posiadającą orzeczony znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności i bezczynnie siedzisz w domu, przyjdź do Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kwidzynie z siedzibą w Górkach. Warsztat prowadzi rehabilitację społeczną i zawodową dla niepełnosprawnych mieszkańców powiatu kwidzyńskiego. Zajęcia prowadzone w warsztacie pozwolą Ci w przyszłości stać się osobą samodzielną lub ułatwią znalezienie zatrudnienia. Warsztat Terapii Zajęciowej funkcjonuje od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-15:00.

Wobec wszystkich uczestników zajęć terapeutycznych stosujemy dwie formy rehabilitacji medycznej: kinezyterapia (obejmuje między innymi ćwiczenia gimnastyczne i różne formy czynnego wypoczynku i relaksu) i fizykoterapia (elektroterapia, termoterapia, światłolecznictwo i ultradźwięki, magnetoterapia, laseroterapia).

Dajemy Ci niepowtarzalną szansę zdobycia wiedzy i umiejętności zawodowych, które pozwolą na znalezienie pracy. Nauczymy jak samodzielnie radzić sobie z otaczającym światem. Proponujemy udział w różnych, atrakcyjnych zajęciach kulturalnych, rekreacyjno-sportowych oraz turystycznych.

Aby zostać uczestnikiem warsztatu, musisz uzyskać w orzeczeniu o niepełnosprawności wydanym przez Powiatowy Zespół ds. Orzekania o Stopniu Niepełnosprawności zapis we wskazaniach: uczestnictwo w terapii zajęciowej. Jeśli nie posiadasz takiego zapisu, to i tak odwiedź nasz warsztat, aby zapoznać się z ofertą, którą mamy dla Ciebie.

Ulotka reklamowa Warsztatu Terapii Zajęciowej