Uczestnicy pracowni artystycznej

Nagroda publiczności dla kwidzyńskiego WTZ

Zespół z Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kwidzynie, z siedzibą w Górkach, został nagrodzony przez publiczność podczas Przyjacielskiego Przeglądu Twórczości Scenicznej Osób Niepełnosprawnych. Przegląd odbył się w Miejskim Ośrodku Kultury w Skórczu. Jego organizatorem był Warsztat Terapii Zajęciowej w Skórczu, prowadzony przez Caritas Diecezji Pelplińskiej. Impreza została zorganizowana pod hasłem „Razem bez barier”.

– W przeglądzie wzięły udział zespoły z powiatów starogardzkiego, słupskiego, tczewskiego i kwidzyńskiego. Cieszę się, że nasz występ spodobał się publiczności, która przyznała nam nagrodę ex aequo z zespołem z Warsztatu Terapii Zajęciowej w Skórczu. W skład naszego zespołu wchodzili: Łukasz Hartman, Łukasz Godzik, Łukasz Sobczuk, Paweł Szymanek, Radosław Stefaniak i Malwina Dubik. Atmosfera podczas festiwalu była bardzo dobra. To był udany występ naszego zespołu – twierdzi Joanna Postawa-Wolnik, która prowadzi zespół w ramach pracowni artystycznej Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kwidzynie, z siedzibą w Górkach.

Zespół występuje podczas różnych imprez organizowanych na terenie powiatu, nie tylko integracyjnych. Zapewnia oprawę muzyczną różnych imprez.

Uczestnicy pracowni artystycznej