Dwójka uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach na kiermaszu wielkanocnym

Wielkanocny kiermasz WTZ rozpoczęty

Rozpoczął się przedświąteczny, wielkanocny kiermasz. Jego organizatorem jest Warsztat Terapii Zajęciowej w Górkach. Różnego rodzaju świąteczne ozdoby oraz wyroby można kupować do 1 kwietnia (od poniedziałku do soboty) w godz. 7:30-14:30, w zabytkowym dworku w Górkach. Wszystkie wyroby powstały podczas zajęć prowadzonych przez niepełnosprawnych uczestników warsztatu. Wszystkie wyroby powstały podczas zajęć prowadzonych w warsztacie dla dorosłych, niepełnosprawnych mieszkańców powiatu kwidzyńskiego. Dochód ze sprzedaży przeznaczony zostanie w całości na rehabilitację zawodową i społeczną niepełnosprawnych uczestników warsztatu.

Plakat z informacją o kiermaszu wielkanocnym

Zabytkowy dworek w Górkach (gmina Kwidzyn) od 2004 roku jest siedzibą Warsztatu Terapii Zajęciowej, prowadzonego przez Fundację „Misericordia”. Kiermasze organizowane są przez WTZ przed Wielkanocą i Bożym Narodzeniem od prawie 30 lat. W tym roku będą miały szczególny charakter, gdyż WTZ, który początkowo działał w ramach Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie, będzie obchodził 30. rocznicę powstania.