Henryk Zdrojewski i Krzysztof Zdziarski z dyplomami i upominkami

Zakończyli sportową karierę

Podczas Pomorskiego Mityngu Jazdy Konnej w Kwidzynie podziękowano dwóm zawodników, którzy zakończyli karierę jeździecką w Olimpiadach Specjalnych. Henryk Zdrojewski oraz Krzysztof Zdziarski startowali w zawodach od 1994 roku, od początku istnienia sekcji, a obecnie Klubu Olimpiad Specjalnych, działającym przy Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie.

Henryk Zdrojewki – zawodnik jazdy konnej. Stopniowo awansował z klasy C, poprzez B do klasy A. Startował od 1994 roku, czyli od początku istnienia sekcji, a obecnie Klubu Olimpiad Specjanych przy Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie. Trenował pod okiem trenerów: Andrzeja Zepa i Bogumiły Preuss. Zdobył dwa złote medale w Ogólnopolskim Mityngu Jazdy Konnej w Kwidzynie w 1999 roku, dwa brązowe medale (tor przeszkód i sztafeta) podczas Europejskich Letnich Igrzysk Olimpiad specjalnych w Groningen w Holandii w 2000 roku, złoty medal na Ogólnopolskim Mityngu Jazdy Konnej w 2003 roku w Kwidzynie. Zdobył także wiele złotych, srebrnych i brązowych medali podczas regionalnych mityngów jazdy konnej.

Krzysztof Zdziarski – zawodnik jazdy konnej klasy Cs. Startował od 1994 roku, od początku istnienia sekcji, a obecnie Klubie Olimpiad Specjalnych przy Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie. Jego trenerzy to Andrzej Zep i Bogumiła Preuss. Krzysztof Zdziarski zdobył złoty medal podczas Ogólnopolskiego Mityngu Jazdy Konnej, który odbył się w 1999 roku w Kwidzynie. Zdobywca wielu złotych, srebrnych i brązowych medali podczas regionalnych mityngów jazdy konnej.

Henryk Zdrojewski i Krzysztof Zdziarski z dyplomami i upominkami