Zawodnik odbiera nagrody od Kazimierza Gorlewicza

Czesław Matuszewski najlepszy

Czesław Matuszewski, mieszkaniec Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie zwyciężył w turnieju warcabowym. Uczestnikami turnieju byli mieszkańcy domów pomocy społecznej w Ryjewie i Kwidzynie oraz niepełnosprawni uczestnicy kwidzyńskiego Warsztatu Terapii Zajęciowej. Warcabiści walczyli o Puchar Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie.

Andrzej Klein z Domu Pomocy Społecznej w Ryjewie i Jan Nowakowski z Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie uzyskali taką samą liczbę punktów. Losowanie zdecydowało o podziale pucharów. Na drugim miejscu turniej zakończył Andrzej Klein, natomiast na trzecim Jan Nowakowski. Tuż za podium znalazł się Adam Cieślak (DPS Kwidzyn). Puchary oraz dyplomy wszystkim uczestnikom turnieju wręczył Kazimierz Gorlewicz, dyrektor Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie. Turniej powiatowy pozwala wyłonić najlepszych z powiatu kwidzyńskiego, którzy powalczą w pomorskim turnieju warcabowym, który odbędzie się 5 marca w hali sportowej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1. W zawodach weźmie udział ok. 70 warcabistów z domów pomocy społecznej, a także z warsztatów terapii zajęciowej z całego Pomorza.