Ośrodek Interwencji Kryzysowej w Kwidzynie

Dla rodzin w kryzysie

Ośrodek Interwencji Kryzysowej w 2024 roku nadal będzie prowadzony przez Fundację „Żyć zgodnie” im. Ks. Piotra Świtajskiego z siedzibą w Kwidzynie. Zadanie to, po rozstrzygnięciu otwartego konkursu, zlecił organizacji samorząd powiatu kwidzyńskiego. Z pomocy specjalistów ośrodka korzystają osoby lub rodziny, które zmagają się z różnymi problemami, w tym związanymi z uzależnieniem lub przemocą.

Pomoc w OIK udzielana jest bezpłatnie przez wykwalifikowaną kadrę, w tym pedagogów, psychologów i psychoterapeutów. Siedziba Ośrodka Interwencji Kryzysowej mieści się w budynku przy ul. Braterstwa Narodów 59 w Kwidzynie. Dyżury osoby pierwszego kontaktu prowadzone są w OIK w poniedziałki, środy i czwartki w godz. 9:00-14:00. Dyżury interwencyjne prowadzone są od poniedziałku do piątku w godz. 17:00-19:00. Telefon kontaktowy w trakcie trwania dyżurów to 730 784 539. Na spotkania ze specjalistami umawia osoba pierwszego kontaktu. Telefon informacyjno-interwencyjny całodobowy: 55 629 18 18. Z ośrodkiem można kontaktować się także za pośrednictwem poczty elektronicznej: oik@zyc-zgodnie.pl.