Dom Dziennego Pobytu Senior+

Dzień otwarty dla seniorów

Dzienny Domu Pobytu Senior+ w Kwidzynie zaprasza seniorów do aktywnego udziału w zajęciach prowadzonych w placówce. Uczestnikami zajęć mogą być osoby mieszkające w Kwidzynie, niepracujące i samodzielne, które ukończyły 60 lat. Chętni, którzy chcą aktywnie spędzać czas, mogą od razu zgłosić swój udział w zajęciach. Osoby, które chcą o placówce dowiedzieć się czegoś więcej, mogą przyjść do domu podczas Dnia Otwartego, który odbędzie się 30 czerwca.

– Nasza placówka funkcjonuje od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-14:00. Zapewniamy posiłki w formie śniadania i jednego gorącego posiłku, zajęcia rehabilitacyjne, w tym masaże, zajęcia ruchowe, terapię zajęciową, warsztaty rękodzielnicze, a także spotkania z kosmetyczką. Wspólne śpiewanie, rozmowy i fajnie spędzony czas to tylko niektóre z zalet pobytu w naszej placówce – mówi Małgorzata Jedlina, koordynator Dziennego Domu Pobytu „Senior+”.

Aby przybliżyć seniorom działalność placówki, w czwartek, 30 czerwca, w godz. 10:00-12:00 zostanie zorganizowany Dzień Otwarty, na który placówka zaprasza wszystkich chętnych seniorów.

– Przy filiżance kawy i słodkim poczęstunku będzie można się przekonać, jak w praktyce wygląda działalność i funkcjonowanie placówki – mówi Małgorzata Jedlina.

Dzienny Dom Pobytu „Senior+” rozpoczął działalność z początkiem września 2017 roku. Siedzibą domu jest budynek naprzeciwko Urzędu Miejskiego. Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji oraz zasad pobytu można uzyskać pod numerem telefonu 885 065 000.

Plakat zachęcający do udziału w zajęciach Dziennego Domu Pobytu Senior+