Zdjęcie grupowe uczestników konkursu fotograficznego

Konkurs fotograficzny dla uczestników WTZ

Próbowali utrwalić na fotografii oznaki zbliżającej się wiosny. Później za pomocą obiektywu i matrycy aparatu lub telefonu komórkowego starali się uchwycić malownicze miejsca, w których spędzali wakacje. Kolejnym wyzwaniem było fotografowanie wszystkiego co kojarzy się z nadejściem jesieni. To już trzeci konkurs fotograficzny zorganizowany dla niepełnosprawnych uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach, prowadzonego przez Fundację „Misericordia”. Konkurs „Barwy Jesieni” przygotowała Aleksandra Botwicz z Warsztatu Terapii Zajęciowej, która jest także jego pomysłodawczynią. Jury miało niezwykle trudne zadanie z wyłonieniem najlepszych prac. Pierwsze miejsce zajęła Kaja Hermaszewska. Druga nagroda w konkursie trafiła do rąk Magdaleny Stępkowskiej. Na trzecim miejscu konkurs zakończyła Malwina Dubik. Nagrody oraz upominki zwycięzcom wręczyli Bogdan Muchowski, kierownik Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach i Aleksandra Botwicz. W konkursie „Barwy Jesieni” wzięło udział 16 osób.