Grupowe zdjęcie uczestników konkursu fotograficznego

Nasza zima w obiektywie

Artur Jurczak zwyciężył w konkursie fotograficznym „Hu, hu, ha!!! Nasza zima”. Drugie miejsce zajął Ludwik Kowalski, a trzecie Krystian Gawłowicz. To czwarty konkurs i czwarta pora roku uchwycona przez uczestników WTZ na zdjęciach wykonanych aparatami fotograficznymi i telefonami komórkowymi.

Organizatorem konkursu jest Warsztat Terapii Zajęciowej w Górkach, prowadzony przez Fundację „Misericordia”. Konkurs przygotowała Aleksandra Botwicz z Warsztatu Terapii Zajęciowej, która jest także jego pomysłodawczynią. Z wielu zdjęć jury wyłoniło dziesięć najlepszych prac, spośród których wybrano te, które spełniły warunki konkursu, takie jak jakość wykonania, oryginalność i pomysłowość, a także zgodność zdjęcia z tematem konkursu. Oprócz wyłonienia zwycięzców konkursu, przyznano także dwa wyróżnienia. Otrzymali je Piotr Baran i Leszek Śmigielski. Spotkanie, podczas którego wręczono nagrody, poprowadziła Wanda Szymanek, psycholog WTZ. Konkurs podsumowała Aleksandra Botwicz, która razem z Bogdanem Muchowskim, kierownikiem Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach, wręczyła nagrody dla zwycięzców i wyróżnionych. Słodkie upominki otrzymali wszyscy uczestnicy konkursu fotograficznego.