Budynek Starostwa Powiatowego w Kwidzynie przy ulicy Kościuszki 29B

Ostatni w tym roku dyżur Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności

Ostatni w tym roku dyżur pracowników Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności odbędzie się w siedzibie Starostwa Powiatowego w Kwidzynie. Mieszkańcy powiatu będą mogli 17 grudnia, w godz. 10:00-14:00, między innymi złożyć wniosek o wydanie karty parkingowej. Liczba mieszkańców, którzy skorzystali z tej możliwości w poprzednich dwóch miesiącach pokazuje, że uruchomienie dyżurów było bardzo potrzebne.

– Obecnie dyżur trwa cztery godziny i odbywa się raz w miesiącu, ale jeśli zainteresowanie nadal będzie tak duże, to będziemy rozmawiali z kierownictwem zespołu w Malborku o zwiększenie liczby godzin w przyszłym roku – zapowiedział po pierwszych dyżurach Włodzimierz Dawidowski.

Mimo dyżurów w Kwidzynie, komisje orzekające nadal będą zbierały się w siedzibie zespołu w Malborku. Przypomnijmy, że podczas dyżuru w starostwie pracownicy zespołu będą wydawać druki wniosków, przyjmować wnioski o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności i stopniu niepełnosprawności, przyjmować wnioski o wydanie legitymacji osoby niepełnosprawnej, przyjmować wnioski o wydanie karty parkingowej, wydawać legitymacje osoby niepełnosprawnej oraz wydawać karty parkingowe. Dyżury prowadzone w siedzibie starostwa nie wykluczają załatwiania spraw w siedzibie Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Malborku. Pracownicy Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności będą przyjmowali w siedzibie Starostwa Powiatowego przy ul. Kościuszki 29 B (pokój nr 6) w Kwidzynie.