Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Kwidzynie

PCPR szuka rodzin zastępczych

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Kwidzynie zaprasza do wzięcia udziału w szkoleniu dla kandydatów do pełnienia funkcji rodziny zastępczej niezawodowej. Szkolenie jest bezpłatne i zostanie przeprowadzone w tym miesiącu.

– Cały czas apelujemy i zachęcamy do zgłaszania się osób, które chciałyby pełnić rolę rodziny zastępczej. Dotyczy on przede wszystkim rodzin zastępczych niezawodowych, zawodowych i prowadzenia rodzinnego domu dziecka. Szkolenia prowadzimy praktycznie przez cały czas i prosimy o zgłaszanie się kandydatów – mówi Renata Majda, kierownik Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Kwidzynie.

Osoby zainteresowane pełnieniem funkcji rodziny zastępczej niezawodowej mogą kontaktować się z Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Kwidzynie, nr tel. 570 516 828. Wszelkich informacji dotyczących rodzinnej pieczy zastępczej udzielają pracownicy Zespołu ds. Pieczy Zastępczej w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Kwidzynie, tel. 55 279 99 15 lub 55 646 18 00.

Plansza z napisem „Nabór na szkolenie dla kandydatów do pełnienia funkcji rodziny zastępczej!”