Budynek Starostwa Powiatowego w Kwidzynie przy ulicy Kościuszki 29B

Pierwszy dyżur Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Kwidzynie

15 października, w godz. 10:00-14:00, odbędzie się w Kwidzynie pierwszy dyżur Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności. Dyżury prowadzone będą w każdy trzeci czwartek miesiąca.

Pracownicy zespołu będą dyżurować w siedzibie Starostwa Powiatowego w Kwidzynie. Mieszkańcy powiatu będą mogli w starostwie złożyć między innymi wniosek o wydanie karty parkingowej. Jednak komisje orzekające nadal będą zbierały się w siedzibie zespołu w Malborku.

– Dyżury rozpoczynamy w październiku. Ograniczymy w ten sposób liczbę wyjazdów mieszkańców do Malborka i ułatwimy osobom niepełnosprawnym załatwienie pewnych formalności. Należy jednak pamiętać, że komisje orzekające nadal będą zbierały się w siedzibie zespołu w Malborku. W trakcie dyżuru w naszym starostwie pracownicy zespołu będą wydawać druki wniosków, przyjmować wnioski o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności i stopniu niepełnosprawności, przyjmować wnioski o wydanie legitymacji osoby niepełnosprawnej, przyjmować wnioski o wydanie karty parkingowej, wydawać legitymacje osoby niepełnosprawnej oraz wydawać karty parkingowe – twierdzi Włodzimierz Dawidowski z zarządu powiatu.

Dyżury prowadzone w siedzibie starostwa nie wykluczają załatwiania spraw w siedzibie Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Malborku przy ul. Armii Krajowej 70.

Dyżury Powiatowego Zespołu do spraw Orzekania o Niepełnosprawności będą prowadzone w tym roku 15 października, 19 listopada oraz 17 grudnia, w godz. 10:00-14:00, w siedzibie Starostwa Powiatowego w Kwidzynie przy ul. Kościuszki 29 B (pokój nr 6 na parterze).