Zdjęcie grupowe z dziećmi i uczestnikami oraz pracownikami Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kwidzynie

Piknik na Dzień Dziecka

Dzieci z Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi w Kwidzynie wzięły udział w pikniku zorganizowanym na terenie parku przy zabytkowym dworku w Górkach. Imprezę zorganizowano z okazji Dnia Dziecka. Wzięły w niej udział 4 i 5-letnie dzieci z grupy „Pomarańczowej”. Piknik zorganizowano we współpracy z Warsztatem Terapii Zajęciowej w Kwidzynie z siedzibą w Górkach.

– Dzień Dziecka to szczególny dzień w roku, w którym wszyscy dorośli starają się, aby dzieci były uśmiechnięte, zadowolone, aby spełniały się ich marzenia. Słoneczna pogoda zachęciła dzieci do aktywnego uczestniczenia w imprezie. W programie pikniku był spacer po parku, gry i zabawy, malowanie buziek oraz zajęcia animacyjne. Zamiast ogniska był grill i przepyszne kiełbaski. Był również słodki poczęstunek. Zwiedziliśmy dworek i pracownie Warsztatu Terapii Zajęciowej. Bardzo dobra atmosfera zabawy, dobry humor oraz pamiątkowe fotografie sprawiły, że dzień należał do wyjątkowych i bardzo udanych. Serdecznie dziękujemy panu Bogdanowi Muchowskiemu, kierownikowi Warsztatu Terapii Zajęciowej za udostępnienie terenu, miłe przyjęcie i współpracę. W organizację i uatrakcyjnienie spotkania zaangażowali się także pani Joanna Postawa-Wolnik i pan Marcin Zawadzki z Warsztatu Terapii Zajęciowej, za co bardzo dziękujemy – stwierdziła Ewa Zawadzka-Stippa, nauczycielka Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi.

W organizacji pikniku pomagali także Magdalena Ginter, Maciej Byszkowski i Radosław Stefanowicz, uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej.

Przedszkole działa od 1993 roku. Mieści się w zabytkowym budynku przy ul. Kościuszki w Kwidzynie. Placówka przeznaczona jest dla dzieci zdrowych oraz niepełnosprawnych. Oprócz realizacji podstawy programowej wychowania przedszkolnego, w placówce realizowanych jest wiele różnych programów autorskich.