Turniej warcabowy

Świąteczny turniej warcabowy

Artur Jurczak zwyciężył w Świątecznym Turnieju Warcabowym, który odbył się w zabytkowym dworku w Górkach. Rywalizacja warcabistów w Warsztacie Terapii Zajęciowej, prowadzonym przez Fundację „Misericordia”, trwa już od wielu lat. Zawody organizowane są dwa razy do roku, zwykle wiosną i jesienią. Tym razem jednak okres świąteczno-karnawałowy zgromadził najbardziej zapalonych warcabistów.

– Do finału zakwalifikowali się Artur Jurczak, Adrian Czyż, Aleksandra Kozikowska i Grzegorz Wilczewski. Rywalizacja czwórki finalistów wyłoniła trójkę najlepszych warcabistów turnieju. Pierwsze miejsce zajął Artur Jurczak, natomiast drugie Adrian Czyż. Trzecie miejsce zajęła Aleksandra Kozikowska – podsumowuje Jerzy Wiśniewski, sędzia główny turnieju.

Dyplomy i nagrody najlepszym zawodnikom wręczyli Bogdan Muchowski, kierownik Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach i Jerzy Wiśniewski.

Oprócz czwórki finalistów w zawodach uczestniczyli: Marek Pielecki, Szymon Szpociński, Joanna Kuźniewska, Jakub Wesołowski, Radosław Stefanowicz, Aleksandra Salińska i Izabela Jabłonka.

Na wiosnę planowany jest kolejny turniej warsztatowy.