Czerwona i biała bombka
Fot. PublicDomainPictures, Pixabay.com

Wesołych Świąt

Już pierwsza gwiazdka daje znać, że czas zasiąść do wigilijnego stołu i podzielić się opłatkiem.

To także znak, że nastał radosny czas Bożego Narodzenia, w którym inaczej patrzymy na otaczający nas świat, na bliskich i znajomych oraz na wszystkich wokół. Niech więc ta wyjątkowa chwila trwa w naszych sercach i duszach jak najdłużej, przypominając jednocześnie o tym co najważniejsze w życiu. Prymas Tysiąclecia kardynał Stefan Wyszyński mówił, że: człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Budźmy więc w innych tylko to, co najwspanialsze i najpiękniejsze, pomagając spełniać marzenia nie tylko swoje, ale także tych, którzy z różnych względów i ograniczeń, na które nie mieli wpływu, potrzebują naszego wsparcia. Niech czas Świąt Bożego Narodzenia upłynie wszystkim w atmosferze radosnych spotkań z bliskimi, a Nowy Rok niech obdaruje tylko szczęściem i spełnionymi marzeniami. Tego wszystkim mieszkańcom powiatu kwidzyńskiego życzą: Zarząd i Rada Fundacji „Misericordia”, pracownicy i uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach oraz redakcja Obserwatora.

Rysunek renifera z napisem „Wesołych Świąt Bożego Narodzenia”