Uczestniczki Warsztatu Terapii Zajęciowej z wielkanocnymi wyrobami

Wielkanocny kiermasz Warsztatu Terapii Zajęciowej

Dobiega końca kiermasz wielkanocny Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach, prowadzonego przez Fundację „Misericordia”. Sprzedaż ozdób świątecznych oraz różnego rodzaju wyrobów, wykonanych w czasie zajęć terapeutycznych, będzie odbywała się tylko do 14 kwietnia (czwartek), w godz. 7:30-14:30 w zabytkowym dworku, w sąsiedztwie Kwidzyńskiego Parku Przemysłowo-Technologicznego.

Kiermasz rozpoczął się na początku ubiegłego tygodnia. Dochód ze sprzedaży wszystkich wyrobów przeznaczony zostanie w całości na rehabilitację społeczną i zawodową niepełnosprawnych uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach. Osoby zainteresowane zakupem świątecznych ozdób lub innych wyrobów wykonanych w WTZ mogą dzwonić pod numer telefonu 55 279 35 64 lub kontaktować się za pomocą poczty elektronicznej: wtzkwidzyn@gmail.com. Siedziba kwidzyńskiego Warsztatu Terapii Zajęciowej znajduje się w zabytkowym dworku w Górkach, w gminie Kwidzyn. Od stycznia 2004 roku prowadzi go Fundacja „Misericordia”. Podczas zajęć niepełnosprawni, dorośli mieszkańcy powiatu kwidzyńskiego uczą się samodzielności oraz zdobywają umiejętności, które przydają się zarówno w codziennym życiu, jak i w pracy zawodowej.