Urszula Holc odbiera upominki od Elżbiety Płockiej

Wypożyczyła 159 audiobooków

Urszula Holc, niewidoma mieszkanka Kwidzyna, została wyróżniona tytułem Najaktywniejszego Czytelnika w 2022 roku w Mediatece Biblioteki Miejsko-Powiatowej w Kwidzynie. Ula regularnie wypożycza audiobooki. W ubiegłym roku wypożyczyła ich 159.

Urszula Holz, która jest uczestniczką Warsztatu Terapii Zajęciowej w Górkach, prowadzonego przez Fundację „Misericordia”, regularnie wypożycza audiobooki i korzysta z czytaka, cyfrowego odtwarzacza do słuchania audiobooków lub słuchowisk. Urszula Holc w minionym roku wypożyczyła 159 audiobooków. Dyplom dla Najaktywniejszego Czytelnika 2022 roku w Mediatece oraz nagrodę dla Urszuli Holc wręczyła Elżbieta Płocka z Mediateki. Urszula Holc, jak mówi, nie lubi thrillerów i kryminałów. Interesuje ją przede wszystkim literatura piękna. W ubiegłym roku w biblioterapii prowadzonej w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Górkach uczestniczyło 15 osób niepełnosprawnych. Wyjazdy do Biblioteki Miejsko-Powiatowej odbywały się dwa razy w miesiącu. Niepełnosprawni czytelnicy oddawali przeczytane książki i audiobooki i wypożyczali nowe. Osoby z różnym stopniem niepełnosprawności uczestniczyły też w warsztatach organizowanych w WTZ podczas których rozmawiano na tematy związane z przeczytanymi książkami lub wysłuchanymi audiobookami.

Urszula Holc odbiera upominki od Elżbiety Płockiej