Logo Fundacji Edukacji i Rozwoju FLOW

Pomagają rodzinom w kryzysie

Fundacja Edukacji i Rozwoju „FLOW” w Rudniku (gmina Ryjewo) nadal będzie prowadziła Ośrodek Interwencji Kryzysowej. Organizacja jako jedyna zgłosiła się do konkursu ogłoszonego przez Starostwo Powiatowe w Kwidzynie na prowadzenie placówki. Ośrodek zapewnia profesjonalną pomoc osobom oraz rodzinom, które znalazły się w sytuacji kryzysowej.

– Wpłynęła tylko jedna oferta i zadanie to powierzono Fundacji Edukacji i Rozwoju „FLOW” Organizacja bardzo dobrze wywiązuje się ze swojego zadania. Komisja konkursowa uznała, że w tym roku Fundacja Edukacji i Rozwoju „FLOW” w Rudniku nadal będzie prowadziła Ośrodek Interwencji Kryzysowej – mówi Włodzimierz Dawidowski z zarządu powiatu kwidzyńskiego.

Podobnie jak w poprzednich latach, Ośrodek Interwencji Kryzysowej będzie prowadzony w budynku przy ul. Chopina 26 i będzie kontynuował prowadzenie stałych dyżurów interwencyjnych. W Ośrodku pomoc i wsparcie mogą uzyskać osoby i rodziny, których zdrowie i życie jest zagrożone z powodu przemocy, nałogów, nagłych strat i zdarzeń losowych. Dyżury interwencyjne prowadzone są od poniedziałku do piątku, w godz. 8:00-15:00. Po tej godzinie można skorzystać z telefonu informacyjno-interwencyjnego, dzwoniąc pod numer tel. 512 909 991.